RECURSOS TIC


RECURSOS DIDÀCTICS TICs ESPECÍFICS PER A L’APRENENTATGE DE SEGURETAT I HIGIENE ALIMENTÀRIA
  • AECOSAN
Agencia Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. En aquesta web podeu trobar informació sobre seguretat alimentària, legislació, etiquetatge, alertes alimentàries, etc. 

http://www.aecosan.msssi.gob.es/AECOSAN/web/home/aecosan_inicio.htm
  • EFSA
Web de l’Autoritat Europea per a la Seguretat dels Aliments, on es pot cercar informació sobre seguretat d’aliments i alimentació per a animals, nutrició, salut i benestar dels animals, protecció de les plantes i fitosanitat.

http://www.efsa.europa.eu/
  • Consell Europeu de informació alimentària
Guia sobre seguretat i qualitat alimentària, i salut i nutrició per a una dieta equilibrada i un estil de vida saludable. Podem trobar informació com a consumidors, mitjans de comunicació o professionals. 

http://www.eufic.org/index/es/
  • Deu dades sobre aliments i seguretat en el món
Aquesta senzilla presentació es una bona aproximació al problema que suposa el consum d’aliments en mal estat o contaminats. 

http://www.who.int/features/factfiles/food_safety/facts/es/
  • Innocuïtat dels aliments
Una nota de la OMS que desglossa quines són les principals malalties transmeses  per els aliments i les seues causes. Podeu analitzar les causes i proposar solucions, tant a nivell global (normatives sobre l’ús de contaminants químics, control del procés de l’aliment,...) com individual (manipular correctament l’aliment a casa, respectar les normes de conservació,...).

http://who.int/mediacentre/factsheets/fs399/es/
  • Seguretat dels aliments
Vídeo documental de l’Organització Panamericana de la Salut en el que s’explica el problema de la contaminació alimentària, els seus efectes tant en la salut com en l’economia i possibles solucions, especialment en països amb menys control en aquest tema. 

https://www.youtube.com/watch?v=N44YihGk1oY&feature=youtu.be
  • Les  5 claus de la innocuïtat dels aliments
Aquest vídeo mostrarà als alumnes que la conservació dels aliments en bon estat i la seua adequada manipulació és responsabilitat de tots. 

https://www.youtube.com/watch?v=ULZSfFVpLtQ&feature=youtu.be
  • Per què és tan important la traçabilitat alimentària
Reportatge complet sobre la traçabilitat, en què consisteix, com se aconsegueix i en què afecta a la seguretat i fiabilitat dels aliments. 

https://gastronomiaycia.republica.com/2015/03/19/por-que-es-tan-importante-la-trazabilidad-alimentaria/
  • Anisakis, el paràsit ocult en el peix
Reportatge del diari El Mundo per a reflexionar sobre aquest paràsit i les precaucions que han de seguirse per a evitar-ho. 

http://www.elmundo.es/salud/2014/08/11/53e4e909e2704e9b728b458e.html
  • Quasi 200 afectats per salmonel·losis en un col·legi del sud de Gran Canaria
Noticia de La Razón per analitzar els efectes de les bactèries Salmonella, que poden estar presents en els ous i la carn d’au. Açí hi ha més informació i en aquest enllaç pots trobar diferents reportatges per ampliar informació.
  
http://www.larazon.es/sociedad/casi-200-afectados-por-salmonelosis-en-un-colegio-del-sur-de-gran-canaria-CB6276859#.Ttt1lFLkPkp65R1
  • Test sobre aliments segurs
Cinc preguntes que poden servir-te per a reflexionar amb els alumnes el que saben sobre seguretat en l’alimentació i investigar després al respecte. Açi tens consells sobre manipulació i conservació d’aliments. 

http://www.who.int/features/qa/food-safety/quiz/en/#
  • Educaplay
Portal d’activitats educatives multimèdia on podeu trobar activitats de la vostra assignatura. En l’apartat d’avaluació teniu activitats creades amb aquest recurs. 

  • Ciències en context
A la web ciències en context hi trobareu propostes d’activitats que promouen aprendre ciències i sobre ciències modelitzant el context. 

http://www.cienciesencontext.com/unitats/coneixer-els-aliments-interpretant-les-seves-etiquetes/


ENLLAÇOS A LLOCS WEB DE REFERÈNCIA AMB RECURSOS DIDÀCTICS TIC PER A L'APRENENTATGE DE LA MATÈRIA
  • Socrative
És un sistema de resposta alhora que permet la interacció i retroalimentació a l’aula a través d’exercicis educatius i jocs, via smartphones, tabletes i ordinadors. 

https://www.socrative.com/
  • Blogger
Ens permet crear un blog o bitàcora web per a compartir continguts d' interès i que poden ser comentats per els lectors. S'ha creat un blog de l'assignatura on es penjaràn noticies d'interés, enllaços web, vídeo tutorials, documents, etc. 

https://mariajosegimenezcapacitacio.blogspot.com.es/
  • Twitter
És un servici de microblogging que utilitzarem a classe per a comunicar novetats de l'assignatura, anuncis, compartir noticies, publicacions realitzades en el blog, etc. 

https://twitter.com/mjgimenezdocent
  • Edmodo
És una plataforma tecnològica, social, educativa i gratuïta, que permet la comunicació entre els alumnes i els professors en un entorn tancat i privat com un microblogging, creat per a un ús específic en educació. Proporciona al docent un espai virtual privat en el que es pot compartir missatges, arxius, enllaços, calendari d’aula, així com proposar activitats, tasques i gestionar-les. 

  • Screencastify
Aquesta aplicació ens permet fer vídeos des de l'escriptori del nostre ordinador, sense necessitar programes complexos, soles es necessita una extensió per a Chrome. Proposarem alguna activitat en pròximes unitats didàctiques per a utilitzar aquesta eina.

  • Google Hangouts
Aplicació amb la que es pot establir un grup de xat o vídeoxat (fins 10 persones) que permet enviar lliçons online als alumnes o crear una classe o grup virtual d’intercanvi d’opinions. 

  • Prezi
És un programa de presentacions per a explorar i compartir idees sobre un document virtual basat en la informàtica en el núvol.

https://prezi.com
  • Dropbox
És el servici d’emmagatzematge en línia més utilitzat, per guardar tot tipus d’arxius. Ofereix la possibilitat de crear carpetes compartides amb altres usuaris i connectar des de diferents dispositius mitjançant apps. 

  • Google Drive
Emmagatzematge en el núvol de 15 Gb, per guardar i compartir tot tipus de documents i carpetes. Disponible com a aplicació per a mòbils i tauletes. A més, permet editar directament els documents en línia amb Google Docs.

  • Diigo 
És un sistema de gestió d'informació personal basat en el concepte "núvol", que inclou marcadors web, bloc de notes post-it, arxiu d'imatges i documents, així com selecció de textos destacats. Permet la creació de grups (públics o privats) per compartir enllaços favorits. 



Symbaloo

Aquest tauler virtual ens permet compartir enllaços o recursos web interessants, des de qualsevol dispositiu amb connexió a internet. S'han inclòs enllaços útils per al desenvolupament l'assignatura.


No hay comentarios:

Publicar un comentario