La
llei d’informació alimentària (al·lèrgens) que s’inclou en el Reglament Europeu
1169/2011 estableix que totes les empreses operadores de col·lectivitats
tindran que informar dels al·lèrgens que continguin els seus plats.
L’objectiu
d’aquesta llei és informar al consumidor sobre els ingredients que poden causar
al·lèrgies o intoleràncies, i que formen part dels plats del menú o carta.
El
Reglament inclou un llistat de 14 substàncies al·lergèniques que s’han d’indicar
de forma clara, fins i tot quan hi hagi la possibilitat de contaminació creuada
per traces d’aquest.
Aquesta
llei aplica també als aliments no envasats, és a dir, restaurants, bars,
caterings, menjadors públics (col·legis, hospitals, …) i màquines expenedores.
La
informació alimentària (inclosos al·lèrgens) pot posar-se a disposició del
consumidor a través de diversos suports: paper, suport informàtic o de forma
oral. El més recomanable és posar-ho en el menú.
L’hostaler és el responsable d’informar
els seus clients en aquest sentit. L’omissió d’aquesta informació pot comportar
sancions per a l’establiment.
No hay comentarios:
Publicar un comentario