miércoles, 11 de enero de 2017

LA CADENA ALIMENTÀRIA

DEL CAMP A LA TAULA AMB SEGURETAT

Del camp a la taula és una frase que resumeix el trajecte que recorren els aliments. Les diferents baules de la cadena alimentària tenen un paper i una responsabilitat per aconseguir la seguretat alimentària. En un dels extrems d’aquesta cadena estan els productors de matèria prima, i en l’altre estan els consumidors. 



  • Tots els productes passen per varies mans i molts controls.
  • Existeixen lleis d’obligat compliment, i normes voluntàries.
  • La traçabilitat permet reconstruir amb precisió l’historial d’un aliment. 

Amb la traçabilitat es pot localitzar i retirar del mercat, amb gran rapidesa aquells lots de productes que siguin sospitosos de suposar un risc per al consumidor. 

Un exemple reial de com es van deixant pistes al llarg de la cadena alimentària es a través d’un cròtal. Un cròtal és un identificador que porten els animals en cada orella, i amb ell podem conèixer el seu lloc de naixement, explotació en la que s’ha criat i el tipus d’alimentació. Aquesta identificació quedarà registrada en l’escorxador, sala d’especejament, transport i punt de venda. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario