domingo, 15 de enero de 2017

REPERCUSIONS DE LA SEGURETAT ALIMENTÀRIA

Les bones pràctiques de higiene alimentària garanteixen tota una sèrie de beneficis tant al consumidors com als productors i comercialitzadors i, en definitiva, afavoreixen la salut publica en general. 

Per contra, una pràctica higiènica deficient porta associats uns costos tant a nivell de salut com a nivell econòmic i social. 

En els quadres següents pots observar les repercussions d’una bona o deficient higiene alimentària. 

COSTOS D’UNA DEFICIENT HIGIENE ALIMENTÀRIA

Contaminació dels aliments. 
Reclamacions per part dels consumidors. 
Pèrdues de producció.
Intoxicacions alimentàries, en ocasions amb graus conseqüències. 
Aparició en el lloc de rates, ratolins, mosques i altes insectes indesitjables.
Sancions legals. 
Pèrdua d’imatge i credibilitat en el mercat.

BENEFICIS DE UNES BONES PRÀCTIQUES HIGIÈNIQUES

Satisfacció dels clients, bona reputació i prosperitat en els negocis.
Augment de la pròpia vida del aliment. 
Bones condicions de treball.
Actitud positiva i benestar dels personal i dels directius. 
Menys absències del personal.
Bona consideració per part de les autoritats sanitàries. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario