Per contra, una pràctica higiènica deficient porta associats uns costos tant a nivell de salut com a nivell econòmic i social.
En els quadres següents pots observar les repercussions d’una bona o deficient higiene alimentària.
COSTOS D’UNA DEFICIENT HIGIENE ALIMENTÀRIA
• Contaminació dels aliments.
• Reclamacions per part dels consumidors.
• Pèrdues de producció.
• Intoxicacions alimentàries, en ocasions amb graus conseqüències.
• Aparició en el lloc de rates, ratolins, mosques i altes insectes indesitjables.
• Sancions legals.
• Pèrdua d’imatge i credibilitat en el mercat.
BENEFICIS DE UNES BONES PRÀCTIQUES HIGIÈNIQUES
• Satisfacció dels clients, bona reputació i prosperitat en els negocis.
• Augment de la pròpia vida del aliment.
• Bones condicions de treball.
• Actitud positiva i benestar dels personal i dels directius.
• Menys absències del personal.
• Bona consideració per part de les autoritats sanitàries.
No hay comentarios:
Publicar un comentario