jueves, 12 de enero de 2017

AL·LÈRGIES I INTOLERÀNCIES ALIMENTÀRIES

Les reaccions adverses als aliments, al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, constitueixen un problema de salut emergent. La incidència d'aquestes patologies presenta un augment en els últims anys. La prevalença de les al·lèrgies alimentàries se situa aproximadament en el 1-3% de la població adulta i el 4-6% de la infantil.

La manera més eficaç de prevenir les reaccions per al·lèrgies i intoleràncies alimentàries és eliminar de la dieta de les persones sensibles els components que desencadenen l’efecte advers, fent una dieta d’exclusió. És per això que han de disposar de tota la informació necessària sobre la composició dels aliments per a poder realitzar una elecció adequada a les seues necessitats. L’etiquetatge dels aliments és clau en aquests casos, i se converteix en un element imprescindible de seguretat alimentària. Per als consumidors que pateixen al·lèrgies, l'exposició a una petita quantitat de l'aliment al qual són sensibles pot provocar reaccions greus, fins i tot un xoc anafilàctic.

En resposta a aquesta necessitat, es va modificar la normativa del etiquetatge i es va fer obligatòria la indicació en la llista d’ingredients del aliments que donen lloc a la majoria de les reaccions adverses dels aliments en la Unió Europea. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario