Les
reaccions adverses als aliments, al·lèrgies i intoleràncies alimentàries,
constitueixen un problema de salut emergent. La incidència d'aquestes
patologies presenta un augment en els últims anys. La prevalença de les
al·lèrgies alimentàries se situa aproximadament en el 1-3% de la població
adulta i el 4-6% de la infantil.
La manera més eficaç de prevenir les
reaccions per al·lèrgies i intoleràncies alimentàries és eliminar de la dieta
de les persones sensibles els components que desencadenen l’efecte advers, fent
una dieta d’exclusió. És per això que han de disposar de tota la informació
necessària sobre la composició dels aliments per a poder realitzar una elecció
adequada a les seues necessitats. L’etiquetatge dels aliments és clau en
aquests casos, i se converteix en un element imprescindible de seguretat
alimentària. Per als consumidors que pateixen al·lèrgies, l'exposició a una
petita quantitat de l'aliment al qual són sensibles pot provocar reaccions
greus, fins i tot un xoc anafilàctic.
En resposta a aquesta necessitat, es va modificar la normativa del etiquetatge i es va fer obligatòria la indicació en la llista d’ingredients del aliments que donen lloc a la majoria de les reaccions adverses dels aliments en la Unió Europea.
En resposta a aquesta necessitat, es va modificar la normativa del etiquetatge i es va fer obligatòria la indicació en la llista d’ingredients del aliments que donen lloc a la majoria de les reaccions adverses dels aliments en la Unió Europea.
No hay comentarios:
Publicar un comentario