miércoles, 11 de enero de 2017

EFSA

L’ Autoritat Europea per a la Seguretat dels Aliments (European Food Safety Authority - EFSA) es una agència de la Unió Europea (UE), que va començar en 2002.
La EFSA ofereix assessorament científic independent sobre els riscos relacionats amb els aliments. El seu objectiu principal és la responsabilitat de proporcionar els mètodes científics per a alertar i detectar tots aquells problemes que afecten a la Seguretat alimentària, i valora els riscos que poden afectar als estats membres de la UE.
La EFSA assessora sobre els riscos alimentaris existents i emergents. El seu assessorament s’aplica a la legislació i a les polítiques europees i, d’aquesta manera, contribueix a protegir als consumidors davant els riscos en la cadena alimentària. Les seues competències inclouen els següents aspectes:
  •          seguretat d’aliments i alimentació per a animals
  •          nutrició
  •          salut i benestar dels animals
  •          protecció de les plantes
  •          fitosanitat

Les seues tasques són:
  • recopilar dades i coneixements científics
  • oferir assessorament científic independent i actualitzat sobre qüestions de seguretat alimentària
  • divulgar la seua tasca científica
  • cooperar amb els països de la UE, els organismes internacionals i altres parts interessades
  •  fomentar la confiança en el sistema de seguretat alimentària de la UE oferint un assessorament fiable

No hay comentarios:

Publicar un comentario