L’ Autoritat
Europea per a la Seguretat dels Aliments (European Food Safety
Authority - EFSA) es una agència de la Unió Europea (UE),
que va començar en 2002.
La EFSA ofereix assessorament científic independent sobre
els riscos relacionats amb els aliments. El seu objectiu principal és la
responsabilitat de proporcionar els mètodes científics per a alertar i detectar
tots aquells problemes que afecten a la Seguretat alimentària, i valora els riscos que poden afectar als estats membres de la UE.
La EFSA assessora sobre els riscos alimentaris
existents i emergents. El seu assessorament s’aplica a la legislació i a les
polítiques europees i, d’aquesta manera, contribueix a protegir als consumidors
davant els riscos en la cadena alimentària. Les seues competències inclouen els
següents aspectes:
- seguretat d’aliments i alimentació per a animals
- nutrició
- salut i benestar dels animals
- protecció de les plantes
- fitosanitat
Les seues tasques són:
- recopilar dades i coneixements científics
- oferir assessorament científic independent i actualitzat sobre qüestions de seguretat alimentària
- divulgar la seua tasca científica
- cooperar amb els països de la UE, els organismes internacionals i altres parts interessades
- fomentar la confiança en el sistema de seguretat alimentària de la UE oferint un assessorament fiable
No hay comentarios:
Publicar un comentario